Narcisme.

Lieve liefste,

Op 21 oktober 1997 kwam ik ter wereld. Daar begint mijn verhaal, ook al kon ik er zelf nog niet over schrijven. Ik groeide op in het midden van het Groene Hart van Nederland, Waddinxveen. Ik ging naar de middelbare school in Gouda en besloot daarna Nederlands te gaan studeren aan de Universiteit Utrecht. Daarbij werd ik lid van N.S.U., een studentenvereniging. Regelmatig hang ik de wijsneus uit, of dit nu is door ongevraagd feitjes op mensen af te vuren, rondleidingen en bijles te geven, of een artikel te schrijven.

Al sinds ik een pen in mijn hand kan houden schrijf ik verhaaltjes. Aandoenlijk, maar dat was nog maar het begin. Hoe ouder ik werd, des te serieuzer mijn interesse voor literatuur en cultuur. Toen ik ontdekte dat tekenen niet mijn stijl was om verhalen te vertellen, besloot ik meer te schrijven. Eerst fanfictie, later dagboekjes en uiteindelijk besloot ik op 1 januari 2017 om Nienk.com op te richten. Een impulsieve actie, maar ik ben toch ontzettend toegewijd.

Elke dinsdag plaats ik een gedicht onder het mom van #dinsdagdichtdag. Waar ik eerst vaak uit mijn archief met boekjes vol gedichtjes en schrijfsels moest putten, begon het dichten een gewoonte te worden. Hoe meer tijd ik erin stak, des te makkelijker het werd en leuker ik het vond. Ook om mij heen hoorde ik geluiden van waardering, wat mij ontzettend motiveerde om door te blijven schrijven. Wat ik nu dus nog steeds doe.

Verhalen vertellen, dat is wat ik het liefste doe. Sommige mensen noemen dat ook wel 'passie' en ik denk dat ik me daar wel in kan vinden. Hoe vreselijk de term ook is: 'Taal is zegmaar echt mijn ding' (dankjewel Paulien Cornelisse). Deze verhalen die ik wil vertellen gaan niet alleen over mij en vertel ik niet alleen door gedichten heen. Ik schrijf ook blogs en schrijf werk voor mensen om mij heen. Langzaam aan wil ik die kant ook op. Mijn passie als alledaagse bezigheid uitvoeren, niet alleen als hobby, maar ook als werk.

In mijn blogs heb ik het veel over de dingen en vragen die mij bezighouden. Vragen over taal en het leven. Dingen als keuzes die ik heb gemaakt of moet maken en waar ik op reflecteer. Uiteraard heb ik het ook over het studentenleven, de levensfase waar ik mij momenteel middenin bevind.

Na een jaar onder het mom van 'blog en gedichten' te hebben bestaan, werd het tijd voor vernieuwing. Het nieuwe motto van Nienk.com werd dan ook 'Verhalen vertellende sinds 2017.' Zo beschrijft de site beter wat ik wil doen met mijn vierkante meter internet, verhalen vertellen. Dit doe ik niet meer onder de categorieën 'blog' en 'gedichten', maar 'gedichten', 'schrijfsels' en wie weet wat er nog in de toekomst bij zal komen.

Uiteraard moet ik nog groeien. Deze website is daar het bewijs van en jullie zijn de ooggetuigen. Wat er is gebeurd of gaat gebeuren weet ik allemaal niet precies. Misschien zeggen de woorden meer dan ikzelf. Ik heb nog steeds heel veel zin in het schrijven en de toekomst, ook al weet ik niet hoe mijn verhaal verder zal gaan. 

 

Liefs,

Nienke

(1-01-2018)