Pickwickvraag #001 Globetrotter?


Lieve lezer,

Vol spanning opende ik de verpakking van mijn theezakje. De vraag die aan dit zakje minty morocco zou hangen, zou mijn eerste vraag worden om te beantwoorden voor deze nieuwe blogserie. Een oude mok met 'levensgenieter' had ik al uit de kast gehaald, de pickwickvraag had niet beter bij de mok kunnen passen.

Welke landen heb je allemaal bezocht?

Ik ben spijtig genoeg geen echte Globetrotter en ook geen Europatrotter moet ik bekennen. 'Ik ben een heuse Zuid-Europatrotter.' Kan ik toch wel zeggen. Al is dit nu ook niet echt iets om trots op te zijn, maar meer een aandoening die ontwikkelt als je moeder graag de zon ziet bij een meertje of de zee en je vader toch wel graag 'gewoon' gaat kamperen. Dat kamperen brengt je dan vooral op plekken in Frankrijk als de Dordogne, Ardeche, het meer van Annecy en de Zuid-Kust, maar ook in Italië bij het Gardameer, met een tussenstop bij Zermatt in Zwitserland, of je rijdt helemaal door naar Toscane. Niet te vergeten dat ik ook nog met vriendinnen een weekje aan de Vlaamse kust heb gebivakkeerd en een keer met de boot naar Engeland ben gevaren. Met dan nog een vliegreisje naar het Italiaanse Sicilië en na mijn examens naar Calella in Spanje, kom je dan al een heel eind op mijn lijstje.

Daarnaast is binnen mijn gezin een serieuze liefde ontwikkeld voor die eilanden met witte huisjes en blauwe daken, daar waar ze vooral souvlaki of feta eten en ouzo drinken.

Griekenland - Corfu, Kreta, Mykonos, Naxos, Santorini, Samos, Athene, Meteora, Skiathos

Jawel, je moet toegeven dat je deze wel aan zag komen na die aankondiging. Het lijstje mag hopelijk nog verder groeien, maar momenteel heb ik de bovenstaande eilanden (met uitzondering van Athene en Meteora, die liggen op het vaste land) bezocht. Griekenland is echt een land om telkens weer verliefd op te worden, de mensen, het eten, de natuur, de geschiedenis. Natuurlijk, het staat nou niet bekend als het engelenkind van Europa, maar als vakantieland is het nog steeds een paradijsje. Van Corfu kan ik me eigenlijk niets meer herinneren, daar was ik gewoon te jong voor. Kreta daarentegen is echt een mooi eiland. We verbleven hier vlak bij Chania, een leuk stadje met een prachtige haven, en hebben onder andere de Samaria kloof gelopen. Als je nog goed ter been bent en je ooit op Kreta bent, ik beloof je dat het echt de moeite waard is om er om 4:00 je bed voor uit te komen en daarna drie dagen met spierpijn op het strand te liggen!

We hadden nog niet genoeg van Griekenland gezien en dus zijn we twee jaar later gaan eilandhoppen over de Cycladen. Nu denk je waarschijnlijk: Waar ligt dat nu weer? Nou, dat is de plek waar ze al die foto's maken van molentjes en witte huisjes met blauwe daken. In die zomer gingen we van Mykonos, naar Naxos, naar Santorini. Santorini was bij uitstek het hoogtepunt van onze reis. Bijna alle ansichtkaartfoto's worden gemaakt bij Oia. Het eiland is eigenlijk het restant van een vulkaan, met nog een actieve vulkaan in het midden. Helaas liep ik met krukken, dus hebben we de vulkaan niet beklommen, maar dat maakt direct een goede reden om nog eens terug te gaan.

Samos was een wat kleiner eiland, waar we wat minder weer troffen, omdat we vrij vroeg in het seizoen op vakantie gingen. De vakantie was niet minderleuk erop en bracht ons ook een dagje naar Efeze (Turkije). Dat was heel erg tof, om over dezelfde stenen te lopen als Paulus en in het stadion te zitten waar hij de mensen van Efeze heeft toegesproken.

Afgelopen zomer vroegen mijn ouders waar ik naartoe wilde op vakantie. Griekenland, was het eerste land dat in mij opkwam. Het werd een rondreis die begon in Athene, daarna reisden we door naar Meteora in het binnenland, met als eindbestemming het eiland met het mooiste strand van Europa, dat helaas is gebombardeerd met toeristische parasols, Skiathos. Athene was schitterend, heel heet, heel anders dan de eilanden, maar toch nog steeds heel mooi. Meteora was ook echt heel erg mooi, het tegenovergestelde van de stad. Je kreeg hier meer mee van de cultuur in het binnenland, maar kon nog steeds lekker je souvlaki en Griekse salade bestellen. De natuur daar was echt prachtig en staat bekend om de 'zwevende kloosters' op de aparte rotsformaties. Bij Skiathos hebben we, jawel, dé Mama Mia kerk gezien én wilde dolfijnen gespot. Het was echt een vakantie om niet te vergeten.

Dat was mijn lijstje Griekenland, die ik hopelijk nog verder kan gaan aanvullen met Zakynthos, Lesbos en wie weet waar? Genoeg eilanden om nog te bezoeken of om naar terug te keren.

Waar ben ik nog niet geweest en moet ik toch wel écht een keer naartoe? Laat het me vooral weten! Deze fotootjes zijn toch best wel leuk, ja toch? Geniet van meer foto's op mijn Instagram. En blijf op de hoogte door mij te volgen opFacebook en Bloglovin.

Liefs,

Nienk.

#pickwick #vakantie #avontuur #reizen

230 keer bekeken