JANUARI maandverslag


Lieve liefste,

De tijd vliegt voorbij zeg, het is alweer ruim een maand geleden dat ik op een blauwe zondagmiddag besloot een website in elkaar te draaien en kijk waar we nu zijn. Vijf gedichten en heel wat kopjes thee verder. Ten eerste, ook al ken ik de meeste van jullie persoonlijk, wil ik jullie virtueel bedanken voor het volgen, lezen en steunen van m'n blog. Ten tweede wil ik de maand januari een beetje samenvatten, want ik leef niet alleen in mijn gedichten- en blog-bubbel, maar sla me ondertussen ook door het studentenleven heen, een soort van in ieder geval. Een week-voor-week maandverslagje voor jullie.

De eerste week van januari was het nog heerlijk kerstvakantie. De tentamenstress begon al wel een beetje te kriebelen, want ik had toch een vrij lange to-do-list samengesteld en die vervolgens volledig genegeerd, dus daar heb ik wat aan gewerkt. De week druppelde vol met laatste dagjes werken bij Groencentrum Sonneveld, waar ik na bijna twee jaar afscheid heb genomen van een top team en een top bedrijf. Over die keuze kan heb ik hier wat meer geschreven.

De tweede week van januari werd het tijd om me weer naar onze schone Domstad te begeven, Utrecht. M'n huisgenootjes herkende me bijna niet meer, al weet ik niet of dat kwam door de decemberkilo's of doordat ik in twee weken tijd misschien twee nachtjes thuis had geslapen. Even voor de niet-studenten onder ons: thuis is in Utrecht, thuis-thuis is bij mijn ouders in Waddinxveen. Ik gebruik de termen door elkaar, maar werk eraan om dat onderscheid een beetje aan te houden. Het studentenleven begon weer, dus naast college en studeren, bracht ik ook weer een bezoekje aan de sociëteit en moest het nodige feestje gevierd worden met mijn medesjaarzen (vertaling: sjaars = eerstejaars bij de studentenvereniging). Ondertussen kwam ik met het idee voor de pickwickvragen en bleef ik rustig doorpennen in mijn boekje.

De derde week van januari moest het gebeuren, tentamens. Blok twee was voorbij gevlogen, mijn voornemens om er harder voor te gaan dan in blok één waren een beetje te enthousiast geweest, maar ik had een vrij steady planning voor het weekend ervoor om toch nog zoveel mogelijk stof in mijn hoofd te stampen en de tentamens niet te verknallen. Raakte ik toch even in paniek toen mijn keel van kwaad tot erger pijn ging doen en ik me voor beide tentamens ziek moest melden door een keelontsteking. Toch leek er in de loop van de week wat verbetering in te zitten en ging ik dat weekend toch op Focusweekend met Navigators. De delegatie van El Gusto, mijn dispuut, was erg karig, maar we hadden het erg gezellig en een ontzettend goed en inspirerend weekend. Stak mijn keelontsteking ook daar een stokje voor en moest ik zondagochtend naar huis vertrekken, langs de huisartenpost, maar toch gewoon uitzieken met pijnstillers.

De vierde week van januari begon dus met het schrijven van een Essay onder invloed van ibuprofen en paracetamol, moet je doen. Daarna heb ik me gestort op een herkansing. Het was toch een hele ervaring om 's avonds naar de UB te gaan, daar je te moeten legitimeren om naar binnen te mogen en na een avondvierdaagse te hebben gelopen door het doolhof dat zich ooit Napoleons paleis mocht noemen een plekje te vinden op een bureaustoel die een wieltje miste, waardoor je bij elke beweging bijna op de grond ligt, naast lotgenoten die opgelucht ademhalen als je ze vertelt dat de bibliotheek nog tot 1:00 open is. Leuk om dan vervolgens het om kwart over elf op te geven, naar je fiets op het Janskerkhof te lopen en daar langs allemaal dronken ufjes en corpsballen tegen te komen. Toch wel leuk om op 'Ik ben zo lam. Waar kom je vandaan?' Te antwoorden met 'Goed dat je het zelf doorhebt, ik heb gestudeerd in de UB. Sterkte ermee, joejoe.'

Tentamen die dag erna net aan gehaald, niet echt tevreden, maar hé: we hebben weer 7,5 studiepuntjes binnen. Wederom veel te mooie voornemens voor het volgende blok, iets met minder afleidingen en vaker de groetjes doen aan Napoleon vallen onder mijn plannen.

Dan deze laatste paar daagjes van Januari en de eerste van Februari. Vrijdag verslechterde de situatie rondom m'n keel ineens weer ontzettend, waar ik heel erg van baalde, want ik mocht 's avonds (voor het eerst) een gedicht voordragen bij een wedstrijd waar ik aan meedeed. Dat heb ik dus af moeten zeggen en m'n moeder heeft me opgehaald in Utrecht om maar weer naar de huisartsenpost te gaan. Dan hoor je de dokter dingen zeggen die een beetje klinken als KNO-arts, bijna opereren, antibiotica en ibuprofen, ga je naar huis met een hoopje medicijnen en wordt je die dag daarna bijna pijnvrij wakker. Natuurlijk, je moet zeker niet voor alles zo maar aan de antibiotica, maar het heeft in ieder geval gewerkt.

Nu ik me stukken beter voelde kon ik deze week toch lekker genieten van een weekje vakantie. Een week gevuld met gezelligheid, lezen, schrijven, huiswerkbegeleiding geven, schaatsen met mijn dispuut en een middagje naar Haarlem met Hester. Dan moet ik ook nog wel even vermelden dat het mijn zus is gelukt om tickets te scoren voor Ed Sheeran in April! Veel te blij, maar zeker niet zonder redenen dus.

Liefs,

Nienk.

#maandverslag #januari #2017 #blog

107 keer bekeken