Pickwickvraag #004 Emmerlijstje


Lieve liefste,

Na in januari weinig college te hebben gehad, moest ik er deze week wel weer aan geloven. Het is allemaal heel goed begonnen, ik loop zo ver ik weet een soort van op schema. Ben m'n motivatie nog niet kwijt en heb al drie dagen in de UB gezeten om te studeren in één week en dat is meer dan ik daar heb gezeten in de eerste twee blokken. Naast studeren ook genoeg tijd gehad voor leuke en gezellige dingen en natuurlijk om veel te veel na te denken en te dichten. Daar meer van op dinsdag dichtdag natuurlijk! Voor nu is het nog even weekend en dus tijd voor een nieuwe pickwickvraag.

Wat staat er nog op je bucket-list?

Nu ben ik kortetermijndoelen aan het halen, maar veel mensen hebben ook een lijstje met 'life-goals', wat je gedaan wil hebben in je leven, of ook wel: een 'bucket-list'.

Ik moet toegeven, ik heb veel van die dingen die ik wil doen, die mensen normaal dus op een bucket-list zouden plaatsen. Het nadeel van een bucket-list is dat het niet alleen iets zegt over wat je nog graag wil doen, maar ook iets zegt over dat je heel veel nog niet gedaan hebt. Een lijstje maken is misschien niet zo moeilijk, maar ook daadwerkelijk het lijstje afwerken is een tweede en het meest pijnlijke is misschien het idee dat je je lijstje mogelijk niet af zal kunnen ronden. Om het een beetje binnen de perken te houden heb ik voor nu een lijstje met tien punten gemaakt, here we go.

  1. Liften naar Helsinki

  2. Het Noorderlicht zien

  3. Een boek uitgeven

  4. Meedoen aan 'Wie is de Mol'

  5. Een eigen werkkamer hebben

  6. Interrailen

  7. Met een campervan door Europa trotten, zonder digitale navigatie

  8. Leren surfen

  9. Een tijdje in het buitenland wonen/studeren

  10. Een flawless vulkaancake maken

De volgorde is totaal willekeurig, of zoals mijn professoren graag zeggen, en ik stiekem inmiddels ook wel, 'geheel arbitrair'.

Een heel lijstje waarbij toch vooral reizen lijkt te overheersen. Eerder schreef ik al over het grote aantal landen in Europa dat ik bezocht heb. Het lijkt me natuurlijk heel mooi om meer van de wereld te zien en dan niet alleen te zien, maar ook echt te verkennen. Liften naar Helsinki klinkt wel een beetje vaag, maar het lijkt me best wel tof, omdat je dan direct een deel van Scandinavië ziet als je via het noorden reist dan kan ik direct het Noorderlicht zien, een haalbaar doel. Die vulkaancake ga ik binnenkort maar eens de tijd voor nemen, ik hou jullie op de hoogte hierover. Andere dingen zal ik wat meer moeite voor moeten doen en daarnaast heel wat connecties en geluk voor nodig hebben.

Die werkkamer is onderdeel van een droomhuis waar ik later wil gaan wonen, maar ik ben nog zo jong en zo'n pauper student dat ik weet dat dat nog wel even gaat duren. Het lijkt me gewoon fantastisch om een werkkamer te hebben op de begane grond met grote openslaande deuren en een mooi uitzicht. Een muur volledig opgevuld als boekenkast en dan twee mooie stoelen om in te lezen en te chillen, maar ook mensen te ontvangen. Dan in het midden, met het zicht naar die deuren en dat uitzicht, een mooi natuurhouten bureau met daarop een prachtige iMac, waar ik mijn nodige uurtjes door kan brengen met schrijven. Veel te mooi om waar te zijn, maar hee, het is oké om te dromen af en toe, toch? Ook als je wakker bent.

Natuurlijk ben ik ook benieuwd naar wat er op jouw lijstje staat en heb je toevallig een recept voor zo'n vulkaancake? Dan kan ik weer een dingetje van mijn lijstje afstrepen, altijd fijn. Je weet me te vinden om te volgen op Facebook, Instagram en Bloglovin'.

Voor nu een fijn weekend, tot dinsdag

en veel liefs,

Nienk.

#pickwick #blog

90 keer bekeken