Waanzinnig witte winterspecial


Lieve liefste,

Waarschijnlijk druipen de foto's van sneeuwkristallen en waanzinnige witte winterwonderlandschappen van je beeldscherm af, terwijl buiten al het schoon verdwijnt als sneeuw voor de zon (hehe). Toch werd ik vannacht ook dergelijk geïnspireerd door de vallende vlokken en besloot ik, ondanks dat ik gister nog een pickwickvraag had beantwoord, vandaag een kleine winterspecial aan gedichtjes te posten. Dit leidde ertoe dat ik vanochtend in mijn badjas, bewapend met mijn vaders camera in onze tuin ronddwarrelde op zoek naar een kiekje voor bij mijn gedichten.

Pak een kop thee erbij, of warme chocomel en geniet nog even van de sneeuw, aangezien deze buiten alweer bijna verdwenen is.

Liefs,

Nienk.

12-02-2017

~

Om mij heen is alles wit,

Om mij heen is alles donker.

Ik ga langzamer lopen,

De zolen van mijn schoenen vinden grip in

De verse sneeuw onder mijn voeten

Hij protesteert

Bij elke stap die ik zet

Ik geniet van het geluid

~

Centimeter voor centimeter

Legt zij zich neer op de warme aarde

Maakt hem koud en kil,

Maar o zo mooi

Liggen ze nu nog samen

Zij smelt voor hem

Hij blijft alleen achter

De schoonheid van hun samensmelting

Is de volgende morgen als sneeuw voor de zon verdwenen

~

#gedicht #versje #sneeuw #natuur

58 keer bekeken