Pickwickvraag #006 - Confessies van een kattenmens


Lieve liefste,

Allermeest natuurlijk weer een fijn weekend toegewenst. Deze week ben ik bezig met genieten van de prachtige ongemakkelijkheden in 'Boer zoekt vrouw', studeren, door stormen heen fietsen, genieten van het zonnetje, mijn vaders verjaardag vieren, natregenen, gedichten schrijven en studentikoze overbodigheden die ik stiekem, nu niet zo stiekem meer, best wel leuk vind. Zelfs door alle regen en wind heen ben ik nog niet weggewaaid en ik ben eigenlijk best wel blij dat het allemaal, zeker voor mijn doen, best soepel gaat allemaal. Er zitten wel weer een tentamentje en een deadline aan te komen volgende week, dus stresslevels beginnen te stijgen, maar ik heb mijn hoofd dus nog even boven water.

Goed, ik heb nu wel even genoeg beeldspraak over jullie heen gestrooid, denk ik zo. Overgaande tot de orde van de blog. Het is namelijk weekend en dat betekent dat ik weer een pickwickvraag zal beantwoorden.

Welk dier zou je voor een dag willen zijn?

Sommige mensen weten het volgende al, anderen niet, maar ik ben een kattenmens. Een jaartje geleden had ik al in een stukje voor mijn 30-dagen-challenge schrijven geschreven over dat ik een kattenmens ben en dat waarschijnlijk ook zal blijven. Op 8 januari 2016 schreef ik het volgende:

" Je hebt kattenmensen en hondenmensen. Dan heb je ook nog goudvismensen, vogelmensen, paardenmensen en dierenhaters. Toch zijn de meeste mensen gewoon een kattenmens of een hondenmens. Zelf ben ik een kattenmens, daar kan ik je meer dan genoeg redenen voor geven en die volgen dan ook nu:

1. Katten zijn heel erg schattig. Beeld je even die lieve poesjes in van de reclames met hun pluizige pootjes, kleine oortjes en lieve oogjes. Smelt je hart daar dan niet van? Dan ben je geen kattenmens.

2. Je hoeft katten niet uit te laten. Niets is vervelender dan het moeten uitlaten van je huisdier. Het voordeel van een kat: je gooit een luikje in je deur en ze doen hun behoefte uit het zicht, ergens onder de goudenregen van je buurman of de hortensia van de overbuurvrouw. Nooit hoef je in de ochtend je bed uit te komen om door de kou, wind en regen je hond uit te laten, die dan bij elk paaltje stilstaat om zijn territorium af te bakenen.

3. Een kat geeft je het idee dat je geliefd bent. Misschien krabben ze je soms uit het niets in je gezicht, maar dat is het punt nu juist. Als ze gemeen zijn, hebben ze daar geen reden voor en zijn ze nooit echt boos op je. Katten hebben namelijk ongeveer een geheugen van tien seconden. Je stapt op je kat, je kat schrikt en een paar seconde later ligt ze op je schoot en moet je haar buik aaien. Let op, het lijkt alsof je kat dat dan wilt, maar als je ook maar één seconde te lang aait wordt je hand opgegeven. Wanneer een kat je dan wel met liefde behandeld, ben je een uitverkorene, het is een heuse eer geliefd te worden door een kat en een mooie eer, dat zeker ook.

Ben je nu nog steeds niet overtuigd dat je een kat moet nemen? Dan ben je geen kattenmens en raad ik je aan om een hond, goudvis of paard te nemen. Of je neemt geen huisdier, of een hamster. Hoe dan ook zijn en blijven katten toch de leukste huisdieren. "

Nu, meer dan een jaar later, ben ik een iets minder fanatiek kattenliefhebber geworden, maar toch zou ik het liefst een kat zijn als ik een dier zou moeten kiezen. Een dolfijn staat dan op twee wegens de vrijheid in het water, intelligentie en emotie van het dier. Misschien staat dolfijn eigenlijk op één, maar dan doe ik mijn eigen betoog voor katten een beetje teniet. Een kat zijn lijkt me best wel fantastisch, beetje slapen en luieren, eten, nooit je toilet zelf schoon hoeven maken en alleen naar buiten als je dat wil, tegen iedereen aanpraten zonder dat je hoeft te luisteren naar wat zij tegen jou zeggen, want jullie begrijpen elkaar toch niet, daarnaast kan je lekker bij iedereen op schoot gaan zitten en willen mensen graag dat je lief voor ze bent ook.

Natuurlijk ben je als mens veel meer dan alleen een katten- of hondenmens, je bent uniek gemaakt en niet zo maar te vatten onder een voorkeur voor een huisdier. Vroeger vond ik het altijd heel belangrijk te weten of iemand een katten- of hondenmens was. Nog steeds, geloof ik dat het heus wat kan zeggen over hoe een mens is, maar lang niet zo veel als eerst. Het heeft geen waarde meer voor mij. Ik ga liever goed met je in gesprek, dan dat ik een discussie voer over harige vrienden.

Toch nog even iets om over na te denken. Laat me gerust weten wat jij vindt. Natuurlijk ben ik wel benieuwd of je team hond of team kat bent, dus laat dat gerust achter. Als je meer wil laten weten van jezelf dan je huisdierenvoorkeur kan dat uiteraard ook. Ik weet niet wat het woordlimiet is van de reacties, maar anders kan je ook contact met me opnemen. Daarnaast ben ik dus ook meer dan alleen een kattenmens. Volg wat mij bezighoudt via Instagram, Facebook en Bloglovin'.

Kopjes, kusjes, knuffels en liefs,

Nienk.

#blog #pickwick

41 keer bekeken