Pickwickvraag #009 Ja, nee, doe maar


Lieve liefste,

De keuze is reuze en wat je kiest moet je vervolgens met al zijn gevolgen voor lief nemen. Zo ging dat deze week met de verkiezingen, zo gaat dat misschien wel gewoon in 'het leven'. Het zijn voor mij wat stressvolle weken, omdat het blok ten einde loopt en er dus deadlines en tentamens aankomen die ik liever nog zou willen uitstellen tot na kerst 2049 ongeveer. Toch blijf ik ook wel schrijven, als je ergens aan begint moet je het ook volhouden tot het einde. Het einde van dit item op mijn blog komt ook alweer in zicht, de 10e pickwickvraag is volgende week. Wat er die week daarna gaat komen weet ik nog niet zo goed, de kans is groot dat ik me meer ga focussen op het dichten en iets minder op het bloggen. Hoe dat verder verloopt zal ik zeker laten weten. Nu over op de orde van de dag, de pickwickvraag.

Welke karaktereigenschap zou je graag willen hebben?

Een best wel mooie vraag eigenlijk, omdat hij tweezijdig werkt. Je moet eerst nadenken over welke eigenschappen je al wel en niet hebt, daarna kan je pas bedenken wat je graag als karaktereigenschap erbij zou willen hebben. Ik denk dat ik graag wat standvastiger zou willen zijn. Bij mij werkt het vaak als 'alles of niets', ik doe dingen liever niet half. Toch heb ik er vaak last van dat ik een voornemen heb, maar het niet waarmaak of niet afmaak. Dat vind ik dan ontzettend stom en zonde van mezelf, zeker omdat het er regelmatig op neerkomt dat je niet kan zeggen: 'Ach ja, niets aan te doen.' Want je kan er juist wél wat aan doen. Natuurlijk, soms is het overmacht, maar vaak heb je het falen van je actie aan jezelf te danken. Misschien ben ik hierin te streng voor mezelf, maar toch kan ik daar dus wel van balen en het dan vervolgens ook niet loslaten. Een staaltje zelfreflectie is dit stukje denk ik aan het worden.

De eigenschap die ik graag zou willen hebben is denk ik standvastigheid, om het zo even met een mooi woord het internet op te gooien. Ik zou graag willen dat ik een antwoord kon geven en daarbij kon blijven, beslissingen kon nemen en me aan de voornemens die daarmee samenhangen kon houden. Falen is zeker niet erg, maar een ezel stoot zich in het algemeen niet twee keer aan eenzelfde steen en ik moet zeggen dat mijn tenen blauw zijn van de stenen waar ik tegenaan blijf trappen. Dommer dan een ezel, met het besluitvermogen van een eekhoorn dus. Vraag je me iets? Ik zal je antwoord geven, meestal dan. Nou oké dan, ja, nee, doe maar.

Vandaag ben ik even een avondje thuis, na een geweldig gezellig en leuk dispuutweekend. Ik kruip met mijn moeder op de bank voor een aflevering boer zoekt vrouw, met mijn studieboeken voor mijn tentamen van morgen. Stress nog een beetje door, maar maak gelukkig tijd om af en toe adem te halen. Maken jullie tijd om mijn op website te blijven lezen? Volg het allemaal via Facebook, Instagram en Bloglovin'.

Liefs,

Nienk.

#pickwick #thee #blog #ikje

57 keer bekeken