Pickwickvraag #010 In vlammen opgaan


Lieve liefste,

De lente is nu dan toch echt officieel begonnen, zeker nu vannacht de zomertijd is ingegaan. Voor de een is het wat zwaarder dan voor de ander om (nog) een uur eerder zijn bed uit te komen. Eerder bekende ik volgens mij al eens, dat ik af en toe ergens diep van binnen toch een ochtendmens ben. Diepe dingen heb ik moeten bekennen aan het internet tijdens het schrijven van de antwoorden op verschillende pickwickvragen. Nu is het toch zover dat het tijd is om dit item af te ronden. Binnenkort begin ik aan een nieuwe serie, wat dat gaan blijft nog even een verrassing, maar blijf lezen! Uiteraard stop ik niet met Dinsdag Dichtdag, dus blijf vooral lezen over dingen als liefdespillen, verkiezingen en naproefjes. Voor nu het laatste antwoord op een pickwickvraag, ik zou zeggen: pak nog één keer die kop thee erbij (of ijs-thee, gezien dit prachtige lenteweer) en vergeet niet een beetje te lezen en een beetje te genieten.

Welke 3 dingen zou je meenemen bij een brand?

Een leuke vraag, een niet al te moeilijke vraag, een vraag die ik voor de verandering eens kan beantwoorden. Vroeger dacht ik al na over deze vraag. Mijn ouderlijk huis ligt naar mijn weten ongeveer zeven meter onder NAP en als je zoiets hoort als 11-jarig meisje, dan begin je plannen te smeden waar een noodkoffertje en een boot op het dak aan te pas komen. In dat noodkoffertje wilde ik dan dingen doen als een setje kleding, toiletartikelen, maar ook mijn lievelingsknuffel. Inmiddels is mijn antwoord op de vraag wat ik meeneem bij een brand, of laat ik nu gewoon even een evacuatie in het algemeen noemen.

Ten eerste zou ik mijn notitieboekjes meenemen. Inmiddels heb ik bijna drie boekjes vol aan gedichten, fragmenten en gebabbel en dit is erg kostbaar voor mij geworden. Soms om te delen, soms om juist niet te delen, maar het biedt reflectie, rust en voldoening om door de boekjes te bladeren en al die letters te zien die toch maar even in een jaar tijd door mij zijn vereeuwigd op papier. Om die eeuwigheid te rekken, zou ik die dus meenemen.

Als tweede zou ik mijn telefoon meenemen. Hier twijfelde ik wel even over, omdat ik het liefst zowel m'n macbook als mijn telefoon mee wil nemen, maar qua documenten staat er toch wel veel in de o zo mooie 'wolk', voor de Engels geavanceerde mens onder ons ook wel bekend als 'the cloud', terwijl ik op mijn telefoon foto's en gesprekken heb staan die anders lastig te herroepen zijn.

Ten derde zou ik een setje kleding meenemen. Welke kleding weet ik eigenlijk niet precies, waarschijnlijk iets zwarts, iets simpels en iets met lagen, zodat het voor alle weersomstandigheden geschikt zal zijn. Dit is puur praktisch om de eerste dag of twee, misschien drie, door te komen. Ik ga ervan uit dat na die tijd ik ergens een plaats heb gevonden om aan andere dingen als verzorgingsproducten te komen.

Wat ik dus vooral zou willen meenemen, zijn herinneringen. Spullen zelf kan je vaak wel opnieuw kopen, maar herinneringen zijn niet te koop. Je kan nieuwe herinneringen maken door geld uit te geven aan uitjes en vakanties, dat natuurlijk wel, maar wat geweest is kan je niet terugkopen. We hebben spullen om daar weer aan te denken, foto's om met een lach en een traan naar te kijken en zo houden we herinneringen levend. Zijn we toch af en toe even terug in de momenten en ervaringen van toen, terwijl we verder hopen voor het nu en de toekomst. Herinneringen draag je in je hart, maar ik dus ook in notitieboekjes en mijn telefoon, hoe graag ik ook zou willen dat ik geen materialistische dingen nodig zou hebben, ik kan er niet omheen dat dit dan toch mijn antwoord is.

Nu ik deze vraag heb beantwoord, ben ik benieuwd wat jij graag mee zou nemen als je je huis zou moeten verlaten. Ik hoop trouwens, zie ik nu in, dat een van m'n ouders mijn kat Pippi zou redden bij een brand. Het is een beetje lastig voor mij, omdat ik niet weet waar ik thuis ben op het moment van evacuatie. In het stukje hierboven ben ik er in ieder geval vanuit gegaan dat ik in Utrecht ben op dat moment.

Laat me dus vooral weten wat jij mee zou nemen. Wees ook niet bang om me te volgen, wel zo handig bij een evacuatie om bij elkaar te blijven. Virtueel dicht bij mij blijven doe je door me te volgen op Instagram, Facebook of Bloglovin'. Blijf zo op de hoogte van het nieuwe item dat eraan komt en uiteraard andere updates zoals het wekelijkse item Dinsdag Dichtdag. Voel je ook vrij nog een beetje verder te dwalen over mijn website.

Liefs,

Nienk.

#pickwick #thee #blog

73 keer bekeken