Zeg je zegje #003 De tijdloosheid voorbij


Tijdloos

Ooit zullen we

Nooit meer

Voor altijd

Alle tijd

Naar de klok kijken

Want het is tijd

Om loos te zijn

Tijdloos zijn wij

Oneeuwig leven we

Van moment

Op moment

En de wijzers

Van jouw horloge

Bewegen op de klokslag

Wijzen wijs op de wijs

Van mijn hartslag

Het ritme van leven

Al lijkt het maar voor even

Zolang niets stilstaat

Is het ooit nooit voorbij

(29-04-2017)

Zegje

Lieve liefste,

Eerder zei ik het al, maar gewoontes zijn er soms gewoon om te behouden. Enigszins geïnspireerd door een mooie gala-avond, speech van de praeses van onze studentenvereniging, mijn eeuwige fascinatie met tijd, (on)eeuwigheid en alles wat daarbij komt kijken raakte ik vandaag weer aan de schrijf. Niet alleen die factoren speelden een rol bij het tot stand komen van mijn woordspeling.

Ik draag bijna altijd een horloge. Dat betekent helaas niet dat ik op tijd kom, maar wel dat ik weet hoe laat het is en hoe laat ik dus ben. Voor het gala moest ik mijn zilveren uurwerkje thuislaten want ja, gezelligheid kent geen tijd. Een van de mooiste spreekwoorden die ik ken denk ik wel. Het is verwerkt in verschillende etiketten die ons zeggen geen horloges te dragen op sociale gelegenheden. In dit geval moest ik mijn horloge afdoen voor het gala, maar ook voor bruiloften is het gebruikelijk geen klok bij je te dragen. Wat 'gezelligheid kent geen tijd' betekent? Dat als het gezellig is, het niet erg is dat het wat later wordt en je dus niet de tijd in de gaten hoeft te houden wanneer je naar huis moet.

Soms zou ik wel wensen dat we altijd zo leefden, maar dat is niet het geval.

Ik ga mijn horloge ook niet af doen, maar de mooiste momenten maak ik toch mee wanneer ik de tijd even vergeet. Toekomst en verleden maken even niets uit, de mooiste tijden zijn tijdloze tijden. Maar we leven de tijdloosheid voorbij en haasten ons naar onze volgende afspraken.

Liefs,

Nienk.

PS: Vraag je je af over welke vereniging ik het heb? Navigators Studentenvereniging Utrecht (NSU).

Alsjeblieft: je portie sluikreclame voor vandaag.

#zegjezegje #blog #tijd

61 keer bekeken