Zeg je zegje #004 Beter nooit


Lieve liefste,

Ik ben altijd te laat. Het is zelfs zo ernstig dat ik mezelf beter voor kan stellen met 'Ik ben altijd te laat' dat 'Ik ben Nienke'. Al is dat misschien wat overdreven, want als ik weet dat het écht niet kan om te laat te komen, dan ben ik vaak wel op tijd en zelfs veel te vroeg om te voorkomen dat ik te laat kom.

Begrijp me niet verkeerd, ik heb niets kwaads in de zin als ik een minuut of tien na de afgesproken tijd op kom dagen. Nee, ik denk gewoon altijd heel veel te kunnen doen in een tijdseenheid en overschat mezelf daar een beetje in. Soms overschat ik mezelf flink en kom ik dus ook flink te laat, maar je moet goed begrijpen dat ik dus wel op tijd wil komen. Vat het dus vooral niet persoonlijk op.

Het spreekwoord 'Beter laat dan nooit' is bijna een lijfspreuk voor me geworden. Net als de Engelse variant die erop lijkt: 'Being late means at least you showed up'. Van de laatste spreuk heb ik een kaartje hangen op mijn kamer, ik denk niet dat het helpt bij op tijd komen, maar die hoop heb ik eigenlijk al opgegeven.

Laat dat spreekwoord nu ook even van toepassing zijn op dit weekend (en vorig weekend). De laatste tijd heb ik het ontzettend druk met mijn studie, mezelf, Tentweek en Kamp de Rank (waar ik nu net van terug ben). Ik zit nog net niet knikkebollend achter mijn laptop dit te typen, maar het komt erop neer dat ik helemaal op ben. Dat is niet erg, de energie die ik kwijt ben heb ik gestoken in allemaal leuke dingen. Mijn probleem is alleen dat ik zo veel dingen leuk vind en dus zo veel energie kwijtraak. Maar ook periodes slaaptekort en een gebrek aan energie zullen voorbijgaan en hopelijk een hele hoop aan mooie herinneringen achterlaten. Het is zoals ik vaak tegen anderen, en mezelf, zeg: 'Het komt wel goed en als het niet goedkomt, dan komt het toch wel goed.' Dus misschien kan je sommige dingen maar beter nooit doen. Maar wat er nooit gebeurt zullen we nooit weten, dan zal je de dagen en jaren die je meemaakt sneller vergeten.

Nog een rijmseltje op het einde daar, zag je dat? Volgen kan nog steeds, beter laat dan nooit. Flauw, tijd op dag te zeggen.

Liefs,

Nienk.

#zegjezegje #blog #tijd #ikje

40 keer bekeken