Zeg je zegje #005 Opgelift


Liebe liebste,

Ich bin... Oké, ik geef het op. Mijn Duits is dramatisch, dus laat ik het maar gewoon bij Nederlands houden. Dit weekend ben ik met mijn dispuut op liftweekend naar Frankfurt geweest en het was ontzettend leuk. Heerlijk om eindelijk een weekend echt even geen zorgen te hebben, dat had ik even nodig.

De pret begon op donderdagochtend, waar ik mezelf na een kort nachtje slapen naar Neude peddelde op mijn fiets en de groep trof. Naja, de groep. Ik was op tijd, zeldzame gebeurtenis, en toen de groep zich verzameld had werd door middel van een anagram de bestemming bekendgemaakt. Frankfurt am Main. Niet de plaats waar mijn hart in eerste instantie sneller van ging kloppen, maar het was echt top. Samen met Lambert, een medesjaars en dispuutsgenootje, ging ik op weg.

De heenweg ging heel soepel. Het leuke van liften is dat je heel veel verschillende mensen tegenkomt. Ons avontuur begon met een ontmoeting in het bushokje aan Neude in Utrecht. Hier kwamen wij een stuk of zes oude nonnen tegen. Een van de dames vertelden ons dat ze vroeger, in de jaren zeventig, ook gelift had. "En als ze jullie dan niet mee willen nemen, dan moet je gewoon eventjes stilletjes vloeken en dan zeg je: 'Verdomme, waarom nemen ze ons toch niet mee?'"

We kwamen met een kortere lift richting Arnhem snel Utrecht uit. Toen we de auto uitstapten stelde ik voor even een koffietje te halen en dan verder te liften. We waren nog geen minuut de auto uit of een man sprak ons aan waar we dan naartoe moesten, hij had mij waarschijnlijk gehoord. Lambert en ik legden uit dat we naar Frankfurt aan het liften waren, laat dat nu net de plek zijn waar de vriendelijke meneer moest zijn. Wij vol goede moed en hij nog fanatieker dan wij, met honderdtachtig kilometer per uur over de vluchtstrook op naar Frankfurt. Albert en Sarah waren hun leven even niet zeker toen ze vermelde op de locatie te zijn, een half uur voor onze geplande aankomsttijd, maar het was al met al prachtig en heel soepel verlopen.

En wat doe je dan als je in Frankfurt bent? Veel terrasjes pakken, gezelligheden delen, een selfiestrijd langs de hotspots van de stad, stappen en aapjes kijken in de dierentuin, doe daar nog een dansje in een fontein bovenop en je hebt een prachtig lang weekend te pakken.

Dan komt de terugweg. Heel soepel kwamen we binnen half uurtje de stad uit en waren we op weg naar Dortmund om verkeer rondom Köln te ontwijken. Het weer, het land en het humeur was fantastisch, maar na een verkeerde keuze om ons verder in Dortmund af te laten zetten kwamen we hier niet meer weg. Gelukkig is Lambert niet stuk te krijgen. We zijn uiteindelijk naar Essen gegaan, waar we op het station werden afgezet. Hier strandde ons lift-avontuur en startte onze soepele treinreis naar Utrecht. Waar we na drie uur kaartspellen spelen en half in slaap vallen weer konden zwaaien naar de dom.

Eind goed al goed. Na 10 uur reizen en wat treinritjes in plaats van liften, maar het is gelukt. Nu hoef je me niet te volgen naar Frankfurt. Nee, dat kan ook via Instagram, Facebook, Bloglovin' en Feedly. Leef je uit, dan doe ik dat ook. Tot morgen op Dinsdag Dichtdag.

Liefs,

Nienk.

#blog #avontuur #reizen #vakantie #liftweekend

105 keer bekeken