Mijn Netflix top 10


Lieve liefste,

De vakantie is voor mij al aangebroken. Twee-en-een-halve maand aan vrijheid straalt mij samen met de zon tegemoet. Helaas is iedereen om mij heen nog hard aan het strijden voor tentamens en andere afsluitingen van het college- of schooljaar. Uiteraard hoef ik mij niet te vervelen. Want als jij te veel tijd hebt om te chillen, en ook als je te weinig tijd hebt om te chillen, heb je daar altijd Netflix. Ik zou willen dat ik zonder kon, dat ik automatisch een boek zou pakken als ik even wil ontspannen, maar helaas ben ik van de nieuwe generatie. Er is altijd wat nieuws te zien, of wat ouds. Ik zet hier voor jullie mijn top 10 series die op Netflix staan op een rijtje. Het zijn niet de enige series die ik heb gezien, de volgorde is niet volledig arbitrair (dat is een chique woord voor 'willekeurig' of 'random'). Daar gaan we dan...

10. Unbreakable Kimmy Schmidt

Sinds kort kijk ik deze serie. Het gaat over iemand die vijftien jaar onder de grond geleefd heeft en nu ze vrij is in New York is gaan wonen. Ze is niet stuk te krijgen en als ras-optimist met weinig ervaring met de wereld beleefd ze allerlei dingen. Ook haar huisgenoot, huisbaas en baas maken van alles mee. Het is een serie om even te kijken, maar ik zou niet per se aanraden om al je tijd en energie er in te stoppen.

9. Jane the virgin

Dit is een serie die, als je het mij vraagt, erg grappig in elkaar zit. In Spaans-sprekende landen heb je veel 'telenovela's', in de serie zijn ze hier weg van, maar de serie zelf is ook een telenovela, maar dan wel in het Engels. Het gaat over Jane die nog maagd is en maagd wil blijven tot het huwelijk. Als ze naar de dokter gaat voor een uitstrijkje wordt ze geïnsemineerd en raakt ze zwanger zonder ooit seks te hebben gehad. Dan komen er dingen met drugsbendes, politie, vreemdgaan, verloren vaders, tweelingen, moord en ontvoeringen, allemaal met een komisch randje. Al met al, gewoon een erg leuke serie.

8. Pretty Little Liars

Got a secret, can you keep it... Ja, ik heb uren van mijn leven 'verspilt' aan deze serie. Heel verslavend door de spanning en het mysterie. Inmiddels is het einde dan echt in zicht. Nog steeds ben ik er niet helemaal uit wie A.D. is.

7. The crown

Dit is een kwalitatief ontzettend goede serie. Het schijnt dan ook een van de duurste series ooit gemaakt te zijn. Dat verbaast me niets, met al die prachtige jurken en paleizen met balzalen etc. Daarnaast is het verhaal heel boeiend en enigszins informatief. Uiteraard, het is een zeer vrije vertelling van de waarheid achter het leven van de koningin van Engeland.

6. Girlboss

Nog een zeer vrije vertelling. Dit keer niet over een koningin van een land, maar een koningin van fashion. Het gaat over het ontstaan van de internetwinkel Nasty Gal. Het begon als een vintage verkoop via eBay, maar inmiddels is het een een wereldwijde kledingwinkel. De serie gaat vooral over alle dramatische dingen in het leventje van de baas van de zaak.

5. How I met your mother

Wat als je vader er urenlang over doet om te beschrijven hoe hij je moeder heeft ontmoet? Dan maak je er een serie over. Hele mooie en grappige serie. Duurt soms een beetje lang, maar zeker de moeite waard om te kijken. Er wordt gelachen om de grapjes, maar dit had ik na drie seizoenen nog niet opgemerkt, tot mijn zus me er op wees.

4. Modern Family

Uren kijkplezier. Een serie over een moderne familie, zoals de titel al zegt. Heerlijk om weg te kijken, hilarisch en leuk om ook te kijken met je eigen familie. De afleveringen zijn ook los te kijken, wat het allemaal wat leuker maakt om te kijken in gezelschap. Veel typetjes, maar ook veel grappen en woordgrappen. Ik en mijn zus gaan regelmatig helemaal stuk om Phill. Wie dat is? Kijk daar zelf maar naar.

3. Sherlock

Om een beetje te breken met alle drama's en chick-flicks in dit lijstje heb ik hier een van de beste series die ik ooit heb gezien neergezet. Sherlock gaat over Sherlock Holmes, maar dan in 21e eeuws Londen. Spannend en boeiend zijn de woorden die ik zou gebruiken om de serie te beschrijven. Zeker kijken!

2. Reign

Wederom niet een vredige comedy. Een serie gebaseerd op het leven van Mary Stuart Queen of Scots. Een hele leuke, soms spannende en mooi gemaakte serie. Prachtige jurken met een goed liefdesverhaal en iets over de geschiedenis van de Schotse, Franse en Engelse politiek in de 16e eeuw. Google niet naar de naam van Mary, want dan kom je op Wikipedia spoilers tegen. De serie heeft zich namelijk in de grote lijn gehouden aan de levensloop van de koningin die langzaam leert dat het heel lastig is voor een koningin om haar eigen geluk te vinden.

1. New Girl

Who's that girl? It's Jess! Fabelfantastische serie. Schittermagisch. Gewoon echt heel erg leuk. Ik denk dat ik alles inmiddels vier keer heb gezien. Sinds ik zelf met 8 jongens in een huis woon, is het nog wat meer herkenbaar. Het mooiste is, geen enkel karakter in de serie is 'normaal'. Iedereen doet stomme en hilarische dingen, ze 'falen' in het leven, maar toch denk ik wel eens: Ik wou dat ik gewoon zingend door het leven ging met een 'ribbonhat' net als Jess. Ook wil ik nog steeds een keer 'True American' spelen.

Zo, een lange post. Dat mocht ook wel weer eens. Ik ga proberen gewoon te blijven bloggen deze zomer, maar het is allemaal wat lastig. Misschien iets minder Netflix kijken en meer schrijven. Gaan jullie dan ook iets minder Netflix kijken en meer lezen? Wie weet. Op de hoogte blijven van mijn serie aan schrijfsels? Volg me dan vooral op Instagram en Facebook.

Liefs,

Nienk.

#blog #netflix #top #tips

162 keer bekeken