Stereotype #002 Student-ik-koos (deel 2)


Lieve liefste,

Daar is hij dan, deel 2 van mijn studentikoziteit -stereotype-blogposts. Waar heb ik het over? Lees dan eerst deel 1 waar ik verschillende woorden uit het verenigingsleven uiteenzet. In dit tweede deel neem ik jullie mee in de redenen waarom je lid zou moeten worden.

Wat de mooie dingen zijn van een studentenvereniging (van Navigators) zal ik voor je opsommen:

- Je leert heel veel nieuwe mensen kennen op borrels, feestjes, bij activiteiten of in commissies. Hierdoor leer je weer niet alleen anderen, maar ook jezelf kennen omdat je jezelf aan zo veel mensen voorstelt en volledig een nieuwe start maakt kan je zelf bepalen wie je dus eigenlijk bent.

- Je hebt altijd wat te doen, omdat de vereniging, je dispuut en andere mensen die je kent via de vereniging organiseren allerlei activiteiten.

- Je kan verschillende ervaringen opdoen in kwaliteiten. Zowel voor leiderschap als andere talenten krijg je de mogelijkheid om daarin uit te stappen en veel van anderen en jezelf te leren op verschillende gebieden. Dit kan door je in te zetten in commissies of een bestuursjaar te doen.

- Je kan naar leuke feestjes. Moet ik nog meer uitleggen hierover? Ik denk het niet.

- Je groeit in geloof, omdat het een christelijke vereniging, draait het niet alleen om gezelligheid. Je gaat de helft van de dispuutsavonden kringen met een kleiner groepje. Daarnaast zijn er ook vieringen waar je naartoe kan en de jaarlijkse conferentie Focus.

Twijfel je nu nog aan het leuke van studentenverenigingen? Dan weet ik oprecht niet hoe ik je verder kan helpen. Een side note: je hebt heus wel ontgroeningen en niet je hele eerste jaar zal feut-vrij zijn, waar je ook komt. Bedenk alleen wel dat dat een spelletje is en spelletjes worden leuk zodra je ze meespeelt.

Nu ga ik mijn laptop wegleggen en met wat vrienden van de vereniging naar een strandje hier in Utrecht

. Ook al zijn er nu in het zomerreces geen verplichtingen, je kan het nog zat druk hebben met gezelligheid, zeker op een zonnige dag als vandaag. Hou jij je schermpje nog even voor je? Volg mij dan eventjes op Facebook en/of Instagram.

Liefs,

Nienk.

PS: iemand had rode wijn over mijn gele jurk gegooid, vandaar de switch naar een kort jurkje (niet dat een van jullie zich dat afvroeg, maar toch)

#stereotype #blog #studentikoziteit #student

212 keer bekeken