Ik ga op reis en ik neem mee 1.0


Lieve liefste,

Wie speelde dit spelletje vroeger ook? 'Ik ga op reis en ik neem mee...' Je moest het lijstje telkens herhalen en dan aanvullen met een nieuw object om mee te nemen. Van een opblaasboot tot de lievelingsknuffel werd opgenoemd. Tegenwoordig moet je zelf je koffers inpakken als je op vakantie gaat en beslissingen nemen. Wat je meeneemt. Zo stond ik ook spullen in mijn backpack te proppen voor mijn interrail avontuur van deze zomer. De basisdingen als kleding en toiletspullen kennen we allemaal in onze koffers. Wat zijn mijn essentiële meeneem-dingen als ik op reis ga?

6. Kaartspel

Om wat tijd te doden en wat gezelligheid te delen in de trein, heb ik een kaartspel in mijn tas gestopt. Er zijn genoeg spelletjes mee te bedenken, wellicht maken we er nog vrienden mee ook. Welk spel speel jij het liefst?

5. Boeken

Wat natuurlijk niet mist in de reistas van een Nederlands-studente is een stapeltje boeken. Ik hoop deze zomer mezelf door Schuld van Walter van den Berg te ploeteren. Dit boek kreeg ik gratis en voor niets toegestopt op de open dag van de Schrijversvakschool (waar ik niet komend jaar, maar hopelijk wel ooit me hoop in te schrijven). Daarnaast heb ik wat e-books op mijn telefoon om me te vermaken, maar door alle bezoekjes aan de stad zal ik weinig aan lezen toekomen vrees ik.

4. Puzzelboekje

Als je weet dat je uren in de trein gaat zitten en niet de concentratie hebt om alsmaar uit het raam te kijken, dan zal je andere vermaaksmiddelen moeten vinden. Technologie is natuurlijk prachtig, maar toch kies ik nog graag voor een 'gewoon' papieren puzzelboekje. De varia van de libelle is ingeslagen, ik ben benieuwd hoe veel Zweedse puzzels ik op zal lossen. Misschien direct een mooie vakantiebestemming voor volgend jaar?

3. Camera

Ik ben niet de fotograaf van mijn familie, dat is mijn zus. Toch was ik blij toen ik van mijn liefste studiegenootje Hester een camera mocht lenen. Nu kan ik mooie foto's schieten, hoop ik dan, want ik kan er absoluut geen barst van volgens mij. Gelukkig is het nooit te laat om wat nieuws te leren, zelfs niet in de zomer.

2. Opschrijfboekje

Een schrijfster zonder boekje is geen optie. Een must in mijn tas, niet alleen op vakantie, maar elke dag van het jaar.

1. Koptelefoon

Muziek en wijn, maken alles fijn. Het is een prachtig motto voor mijn leventje. Natuurlijk hoef ik niet heel de wereld lastig te vallen met mijn (totaal niet zo) vunzige deuntjes. Dus stop ik de muziek maar in mijn oren door een koptelefoon. Uiteraard ben ik niet alleen op reis. Eefke en ik hebben samen een lijst met muziekjes samengesteld. Iemand nog een tip voor dé zomerhit die nog niet in onze lijst staat? We hebben een roze splitter als derde reisgenootje om samen van melodietjes te kunnen genieten.

Een willekeurige volgorde, want alle items die ik hierboven noem zijn toch wel absolute musts voor op vakantie. Zeker met de interrailreis die Eefke en ik maken. Welk item kan jij absoluut niet missen als je op vakantie gaat? Laat het me vooral weten. Volg me vooral op Instagram en Facebook. Maar niet heel Europa door, goed? Lees hier deel 2, waarin ik vertel over de ideale reisgenoot.

Liefs,

Nienk.

#reizen #blog #tips #top

92 keer bekeken