Zeg je zegje #007 Letterlijk geen zin


Lieve liefste,

Jullie weten dat dit geen fashion blog is. Toch weten veel van jullie wel dat ik veel van kleding hou. Het is niet het enige waar ik me mee bezig wil houden, maar er zijn altijd wel nieuwe shirtjes, rokjes en jurkjes die ik wil passen en meestal ook kopen natuurlijk. Tegenwoordig vallen broeken daar ook langzaam aan weer onder. Dus het is niet meer elke dag rokjesdag, zoals ik dit voorjaar nog aan jullie verkondigde. Uiteraard blijf ik erbij dat je jezelf netjes moet kleden, representatief voor je innerlijk en wil ik me nog steeds vrouwelijk kleden. Een goede dosis zelf-evaluatie is niet ongezond en ik ben tot de conclusie gekomen dat ik heus wel al de net genoemde dingen na kan streven in een broek. Nog steeds hou ik van rokjes en jurkjes, maar het is fijn en best wel praktisch om regelmatig een broek aan te trekken.

Wat voor dingen vind je zoal in mijn kledingkast, behalve veel jurkjes en rokjes? Nou, heel veel bloesjes. Vooral met bloemetjes, maar ook bloesjes met kant en eentje met cactussen. Mijn favoriete kledingstuk is denk ik wel dat bloesje. Ook heb ik veel zwart en gestreepte kledingstukken, vooral omdat deze lekker makkelijk te combineren zijn. Wat je niet veel vindt in mijn kast zijn shirts met foto's of met teksten. Ik heb van beide misschien twee shirts in mijn kast rondzwerven.

Pas kocht ik echter wel een nieuw shirt met een tekst erop. Wat ik dan belangrijk vind is dat deze tekst op zo min mogelijk slaat. 'WHHOO??' is dan denk ik een redelijk veilige tekst om mee rond te lopen. Dingen als 'Follow your dreams' en 'All you need is love' zijn erg lege uitspraken. Natuurlijk, het zijn mooie woorden en dat liedje van de Beatles is trouwens ook best geinig, maar wat wil je ermee zeggen? Als jij dat shirt draagt, maar nog nooit hebt gedurfd een droom na te streven, wat denk je dan als je in de spiegel kijkt en die tekst leest bij jouw hoofd?

Hetzelfde heb ik met de tekst 'Home is where the heart is' die menig huiskamer in Nederland, en vast ook daarbuiten, siert. Ook deze uitspraak zou zo maar eens waar kunnen zijn. Je zou ook heel flauw kunnen zeggen dat je dan dus overal thuis zou zijn, omdat je moeilijk zonder je hart ergens heen kan gaan. Al bedoelen ze het niet zo letterlijk, het gaat erom dat je thuis bent als je op de plek bent waar de mensen en dingen zijn waar je om geeft. Bij mij thuis in Utrecht heb ik drie teksten op mijn deur hangen die zeer accuraat zijn en nu een jaar later nog niet vervelen. Dit zijn 'Being late, means that you at least showed up.' , 'Only death fish go with the flow' en 'Piekeren is de verkeerde kant op fantaseren'. Zeker de laatste tekst vind ik ontzettend leuk en blijft het ook bij mijn gasten erg goed doen. Laat ik er dan verder ook niet mijn mening en gedachtengangen over geven, maar jullie er zelf over na laten denken.

Hoe letterlijk moet je de dingen nemen? Het heeft vaak ook zo weinig zin om alles serieus op te vatten, ik denk dat je daar doodop van zou raken. Eigenlijk durf ik dat bijna met zekerheid te zeggen. Andere dingen die ik met zekerheid durf te zeggen, maar niet zo letterlijk deel ik met jullie op dinsdagen. Dan is het #dinsdagdichtdag, lees daar hier meer over. Verder kan je me natuurlijk ook op andere manieren volgen. Bijvoorbeeld via Facebook, Instagram en je vindt zelfs af en toe wat dingen van mij op Twitter (daar weet ik het korter te houden dan hier). Nou, genoeg gepraat.

Liefs,

Nienk.

#blog #ikje #top #zegjezegje

165 keer bekeken