20 levensvragen van een 20'er (2/4)


Lieve liefste,

Inmiddels zijn we weer een week verder in mijn quarterlifecrisis en heb ik veel dingen om mij heen gezien waar ik mijn vraagtekens bij zette. De ene vraag wat onbenulliger dan de andere en omdat ik deze rubriek 'levensvragen' heb genoemd, heb ik toch geprobeerd de wat meer gewichtige onderwerpen eruit te tillen. Vorige week konden jullie al de eerste vijf vragen lezen. Zet je schrap, want hier komt deel 2.

15. Waarom zijn juffen en docenten altijd van die Hema-vestjes types?

Bij jullie borrelt dan de vraag op: Wat is een Hema-vestjes type? Nou, goed dat je het vraagt. Een Hema-vestjes type is iemand die doorgaans een spijkerbroek met een shirt met print draagt, mocht het te koud worden hiervoor dan draagt ze een vestje erover. Lekker praktisch, lekker tijdloos. Ik wil zelf ook het onderwijs in en zal hopelijk uitzondering op de regel zijn. Toch snap ik ook wel dat je representatief naar je werk gaat en dus niet in je lovertjesjumpsuit voor de klas gaat staan. Maar er zit ook nog wat tussenin, toch?

14. Wat is de toegestane datum om legitiem kerstmuziek te draaien?

Ah, kerst. De mooiste feestdag van het jaar. Ik vind het allemaal gezellig en mooi met kerst, en natuurlijk ook heel lekker, maar wanneer mag je beginnen met de kerstvreugde? Ik heb voor mezelf de datum 1 november als grens, maar een paar weken terug kwam het nieuwe kerstalbum uit van Pentatonix en toen kon ik het toch niet laten om daar stiekem al een keer naar te luisteren. Betrapt. Dat is het enige waar ik vroeg bij ben, anders ben ik meestal te laat. Al kocht ik ook mijn eerste zak kruidnoten al in september, wat maakt het ook uit.

13. Hoe erg ga ik Zwarte Piet missen als hij uiteindelijk helemaal verdwijnt?

Niet zo erg eigenlijk. Toen de eerste berichten kwamen dat Zwarte Piet moest verdwijnen werd ik samen met al mijn mede-minderjarigen lid van de facebookpagina 'Zwarte Piet moet BLIJVEN' en had ik het idee dat mijn kindertijd verbrijzeld werd. Dit is natuurlijk helemaal niet zo. Nu ik een paar jaar heb kunnen wennen aan het idee, wat wijsheid heb opgedaan rondom de Nederlandse identiteit en imperialistische geschiedenis, durf ik te zeggen dat Zwarte Piet toch écht niet meer kan. Het spijt me. Regenboog en stroopwafelpieten zijn niet echt de oplossing volgens mij, maar een roetpiet vind ik een prima idee. Mijn eigen herinneringen blijven in stand en voor de toekomst zorgt dit dat we met meer mensen in Nederland de vreugde kunnen delen. Nederlanders houden van gewoon 'gewoon'. We zijn een multicultureel land, laten we dan nu elkaar ook 'gewoon' eens gaan respecteren en aanpassen hoort daar nu eenmaal bij.

12. Is het heel erg als ik 4 jaar over mijn bachelor doe?

De vraag spreekt voor zich. Het antwoord weet ik niet precies, maar het is wel mijn plan. Niet uit luiigheid, maar vooral zodat ik alle vakken kan doen die ik wil en naast mijn studie een leven overhou om mezelf ook op andere vlakken te ontwikkelen.

11. Waarom zegt men dat je er niet leuk uit moet zien voor anderen, maar voor jezelf en willen we toch complimentjes over hoe we er uitzien?

Deze vraag heb ik stiekem ergens van het internet afgeplukt, maar het is wel degelijk iets wat ik mij regelmatig afvraag. Voor wie doe je het eigenlijk? Als ik heel de dag thuis zit kleed ik me gewoon aan in gewone kleding, tenzij ik ziek ben, en draag ik gewoon make-up (behalve gisteren, dat was een gevalletje uitzondering bevestigt de regel). Aan het eind van de dag moet alles weer af en uit en denk ik toch stiekem bij mezelf: Voor wie doe ik dit eigenlijk? Voor mezelf, is mijn antwoord. Toch is het natuurlijk hartstikke leuk om te horen dat je er leuk uitziet vandaag of de vraag te krijgen waar je die ene broek of dat ene bloesje hebt gekocht.

Dat waren ze weer voor deze week. 5 nieuwe levensvragen van een twintiger. De derde ronde komt er binnenkort aan. Jullie allemaal een fijn weekend natuurlijk. Wat zijn jullie antwoorden op deze vragen? Heb jij vragen? Laat het me gerust weten. Om meer over dat leven waar ik vragen over stel te weten te komen, kan je me volgen op Instagram, Facebook en Twitter. Of je kijkt op mijn vernieuwde 'Over mij'-pagina.

Liefst,

Nienk.

#blog #levensvragen #tips #top #ikje #pickwick

89 keer bekeken