20 levensvragen van een 20'er (4/4)


Lieve liefste,

Buiten zijn langzaamaan alle bladeren van de bomen gevallen en de herfst lijkt langzaam alweer te gaan veranderen in de winter. Dat is natuurlijk nog niet zo, we hebben nog zeker een maand herfst-pret tegoed. Het schijnt dat ik een herfst-type ben. Hier heb ik lang tegen gerebelleerd door te zeggen dat ik het meest gelukkig was in de zomer, maar langzaam maar zeker leg ik me erbij neer en zie ik de schoonheid in van mijn geboorteseizoen. Het is dan misschien wel veel te nat, te koud en te winderig buiten. Toch zie ik ook de schoonheid in van dit seizoen. Elk seizoen heeft zo zijn charme, maar met een kleedje, kop chocomel en aangestoken kaarsen, geniet ik van de natuur die warm kleurt door de kou en verandert. Oké, genoeg gezwijmel over de herfst. Ik was dus vier weken geleden jarig en heb voor jullie hier het vierde en laatste deel van de 20 levensvragen van een 20'er.

5. Als mijn leven een film was, wat zou dan de titel zijn?

Als mijn leven een film zou zijn zou deze waarschijnlijk gewoon Nienke heten. De ondertitel zou klinken als iets van Een geordende chaos. Dat is denk ik wel een goede samenvatting van mijn leven tot nu toe en als ik een beetje aan de toekomst denk dan is dat ook wel een samenvatting van de toekomst. Alles aan paradoxen vind ik mooi, vooral omdat ze lastig te begrijpen zijn. Dus om zo'n mooie klassieke paradox in mijn ondertitel te stoppen vond ik wel passend.

4. Welke scènes zou ik het liefste doorspoelen?

De scènes die ik door zou willen spoelen zijn vooral de chaotische scènes. Misschien ook juist wel de geordende scènes, omdat die vrij saai zijn. Het is best lastig om hier een antwoord op te geven, want alles maakt je wat je bent. Een scène doorspoelen zou kunnen betekenen dat je de film later niet meer begrijpt.

3. Welke scènes zou ik het liefste nog eens kijken?

Deze vraag valt in hetzelfde genre als de vorige vragen, maar krijgt natuurlijk wel een ander antwoord. Ik merk dat ik tot nu toe vaak het meeste fan ben van de tijd van mijn leven waar ik me in bevind. Ik kan heus wel nostalgisch terugkijken naar mijn zorgeloze kinder- en tienertijd, maar er zijn nu ook weer zo veel leuke dingen gaande in mijn leven en in de toekomst komen er ook nog heel veel leuke momenten. Als een politiek partijprogramma zou ik willen zeggen: 'Wees je bewust van het verleden, geniet van het heden en richt je op de toekomst.' Zo, nu ben jij aan zet.

2. Zou ik een goede BN'er zijn?

In mijn vorige post vertelde ik al dat ik graag professioneel verhalenverteller zou willen worden. Nu ben ik daar al een paar keer mee geplaagd, maar dat kan ik wel aan. Kleine shoutout naar jullie. Terug naar het professionele verhalenverteller, stel dat zou mij lukken dan is de kans aanwezig dat ik bekend zou worden. Dit is een kans van nul komma nul en dan na heel wat nullen misschien een eentje, maar mocht dit gebeuren zou ik denk ik niet zo'n goede BN'er zijn. Gewoon normaal doen vind ik wel zo leuk en ik hoop ook dat ik gewoon zou blijven wie ik nu ben. De enige redenen waarom ik BN'er zou willen worden zijn de leuke spelshows waar je aan mee kan doen. Dan denk ik aan Wie is de Mol en Maestro. Niet dat ik er wat van zou bakken, maar het lijkt me wel een fantastische ervaring.

1. Waarom stel ik mezelf zo veel vragen?

Dit is wat ik me oprecht afvraag na deze reeks aan vragen. Het is goed om je dingen af te vragen en kritisch te blijven, maar op een gegeven moment moet het ook afgelopen zijn en dat moment bereikte ik eigenlijk al na een vraag of tien. Ik vraag mezelf nog steeds van alles af, maar antwoorden formuleren hoeft nu even niet meer zo concreet en dat vind ik best wel fijn.

Dat was het dan. Voorlopig vraag ik mezelf vast nog heel veel af, maar even niet op Nienk.com dus. Uiteraard komen er wel weer nieuwe posts aan, want het is nog steeds elke week #dinsdagdichtdag en ik ben al druk aan het nadenken over een nieuwe rubriek. Ik ga me ook weer vol op mijn tweede blok storten, dus haast zit er niet bij. Blijf vooral op de hoogte van alles door mij te volgen op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin'.

Liefs,

Nienk.

#levensvragen #tips #top #blog #ikje #tijd

75 keer bekeken