Kerst mag zielig zijn


Lieve liefste,

Vrolijk kerstfeest allemaal! Laat ik daar mee beginnen. Terwijl ik inmiddels vier kerstdiensten achter mijn kiezen heb zak ik eindelijk onderuit op de bank. Wel met mijn laptop op schoot, want kerst mag niet onopgemerkt voorbij gaan op Nienk.com natuurlijk. We zeggen altijd vrolijk kerstfeest, maar voor veel mensen is kerst niet alleen vrolijk. We denken terug aan de mensen die we missen en de dingen die we missen. Ergens is kerst ook een beetje zielig en juist met deze donkerste dagen beseffen we ons dat we elkaar nodig hebben als in sneeuwstormen.

Ik wens jullie dus allemaal een vrolijk kerstfeest toe, maar weet dus dat dat niet vanzelfsprekend zal zijn. Ik hoop dat je liefde ervaart van de mensen om je heen, dat je liefde mag ervaren uit het gemis van de mensen die niet met je zijn, maar ook waardeert met wie je kerst wel mag delen en ook daar licht in uit mag stralen. Ik hoop dus dat je licht mag zien en zijn. Kleine momentjes op je dag waar je blij van wordt, waar je dankbaar voor mag zijn. Als laatste hoop ik dat je leven mag ontvangen, met liefde en licht kan er veel moois opbloeien. Ook al is dat lastig te zien, het leven gaat door en ik geloof dat wij leven ontvangen als een geschenk. Het mooiste kerstgeschenk is, is dat dit leven eeuwig kon worden door het leven (en uiteindelijk de dood en opstanding van) Jezus.

Een vrolijk kerstfeest gewenst en ik hoop dat je dagen gevuld worden met liefde, licht en leven! Juist in het donker, juist als kerst zielig is.

Liefs,

Nienk.

De afbeelding komt van Dagelijkse Broodkruimels, kijk hier op hun site!

#kerst #2017 #liefde #licht #ikje #geloof #zegjezegje #winter #sneeuw #dromen

49 keer bekeken