Mens-erger-je-niet #001 'New year, new me'


Dag hallo!

Gelukkig nieuw jaar allemaal. Jullie zijn nog steeds de liefste mensen hoor, maar het is een nieuw jaar en ik dacht, laat ik eens wat vernieuwing toepassen op Nienk.com. Dat begint met een nieuwe rubriek 'Mens-erger-je-niet', die gaat over dingen waar mensen zich aan kunnen ergeren (vanzelfsprekend). Dit kunnen dingen zijn die mensen doen of zeggen, maar het kan ook over andere situaties gaan.

Maar goed, het is een nieuw jaar. 2018. Dat klinkt toch echt wel vreemd, maar ergens vind ik het een mooier getal dan 2017. Stom misschien, maar toch vind ik dat. Zoals je wel kan zien betekende een nieuw jaar een nieuwe site. Geen zorgen, veel is er niet veranderd. De veranderingen die je kan spotten zijn:

- De titel van de site is nu 'Nienk.com' en niet enkel 'Nienk.'

- Het uiterlijk is anders, met groen en plakbandjes enzo. Och, wat ben ik hip.

- Het motto van mijn site is niet meer 'Blog en gedichten', maar 'Verhalen vertellende'. Voor de oplettende lezer heb ik het op mijn 'Over mij' pagina over mijn favoriete bezigheid verhalen vertellen en dat is dus ook wat ik hier altijd al wil doen en aan het doen ben. In 2018 hoop ik dat mijn focus daar iets meer op gaat liggen. Vandaar dat de koppen nu ook 'schrijfsels' en 'gedichten' zijn. Nu is er meer ruimte voor verschillende manieren van vertellen hier op mijn eigen vierkante meter internet.

Kijk gerust rond en spot nog meer veranderingen en laat een (ingesproken) reactie achter!

Ik zou haast kunnen zeggen 'new year, new me', of in ieder geval 'new year, new site'. Bij enkelen van jullie zullen de haren overeind gaan staan bij het horen van die frase, maar ik vind er ergens wel wat moois in zitten. Bewust of onbewust ben je jezelf toch aan het verbeteren en een nieuw kalenderjaar kan toch een mooie aanleiding zijn om de boel eens aan te gaan pakken. Wat is er mis met jezelf verbeteren? Dat dat dan toevallig, of niet zo toevallig, rond 1 januari gebeurt, maakt het dan nog niet verkeerd toch? Het is dan wel zo fijn als je het langer volhoud dan tot 2 januari, respect voor hen die op 25 januari pas afhaken. Mocht je toch je doelen betaalbaar gesteld hebben en het streven langer volhouden, dan mag je zeker wel eens zeggen 'new year, new me', want soms is een nieuwe ik zo slecht nog niet. Zelf wil ik daarbij dan wel noteren dat ik vaak zeg dat mensen niet echt veranderen, maar meer zichzelf worden. En ik hoop ook dat dat bij mij het geval mag zijn. Dat ik in 2018 geen 'nieuwe' ik wordt, maar een meer ikkerige ik en in 2019 waarschijnlijk nog meer ikkerig, wie houdt me tegen?

Een heel fijn 2018 toegewenst en hopelijk tot snel! Niet getreurd, #dinsdagdichtdag gaat door dus morgen zien jullie meer van mijn verhalen vertellingen, maar dan dus in een wat andere vorm.

Liefs,

Nienk.

(oude gewoonte)

#blog #schrijven #nieuw #nieuwjaar #2018 #mensergerjeniet #ikje

118 keer bekeken