Dit gaat over jou.


Of ik wel eens over jou heb geschreven?

Natuurlijk.

Ik schrijf over jou en over jou. Over jouw woorden, en die van jou, en die van jou en vergeet niet wat jij pas tegen me zei. Je inspireert me en jij boeit me, en jij zegt me wat en je doet me ergens aan denken en jij doet me ergens over schrijven.

Ik schrijf over jou en over jou. Over jouw blik, jouw houding en de manier waarop jij gedag zei. Hoe jij wegliep en hoe je naar me toekwam. Over wat je doet en wat jij doet.

Ik schrijf door jou en door jou. Door jouw manier van denken en mijn manier van denken door jouw manier van denken. En wat jij daar dan door denkt en doordenkt en wat jij daar dan door zegt, wat je daarvan denkt en wat jij daarover denkt.

Ik schrijf voor jou en voor jou. Voor jouw gedachten, voor jouw manier van praten. Voor wat jij zegt en kan zien, voor jouw tijdverdrijf en jouw inzicht.

Of ik wel eens over jou heb geschreven?

Natuurlijk.

Of ik je wel eens heb ontmoet?

Waarschijnlijk niet.

Toch gaat dit allemaal over jou, komt dit allemaal door jou en is het allemaal voor jou en ik schrijf, ik schrijf en ik schrijf. Tot het schrijven het enige is dat mijn existentiële crisis in stand houdt, gebaseerd op mijn essentiële crisis jou te beschrijven.

#schrijfsel #schrijven #ikje

89 keer bekeken