Stereotype #003 Lievelings...


Lieve liefste,

Jullie zijn vandaag mijn valentijn. Ik heb niet echt iemand anders om mijn liefje te noemen. Hier heb ik eigenlijk best wel veel vrede mee. De mensen om mij heen hebben er vaak meer moeite mee dan ik zelf. Familieleden vragen mij op verjaardagen: 'En Nienke, wanneer neem jij nu eens een vriend mee?' Of je krijgt de verontwaardigde opmerking naar je hoofd geslingerd: 'Hoe kan een leuke meid als jij nu nog single zijn?' Nou, wereld. Gewoon, omdat het kan en omdat het zo is. Stiekem heb ik gewoon de ambitie om een eenzaam kattenvrouwtje te worden later (zie foto).

Ik heb eerlijk waar wel eens haast willen maken met het vinden van een jongen. Met die zoektocht kwam ik erachter dat het zo niet werkt, je kan jezelf niet verliefd maken op iemand. Twee andere belangrijke dingen die ik heb moeten leren in mijn 'zoektocht' naar 'de liefde' is dat het niet te vinden is, maar jou moet vinden (kots) en dat wat wij liefde noemen niet alleen afhankelijk is van jouw gevoel, maar ook ontzettend veel externe factoren. Daarom is het dus ook zo belangrijk dat je niet afhankelijk bent van de liefde van vriendjes of vriendinnetjes, want hier heb je zelf geen invloed op. Je bent verantwoordelijk voor je eigen geluk zeggen ze wel eens en ik denk dat je dus ook verantwoordelijk bent voor je eigen geluk in de liefde. Hierbij is essentieel dat je eerst geluk vindt in jezelf en voor jezelf liefde hebt. Lekker zoet hé? Nu hoef je geen chocola of zoete zooi meer te eten op deze zonnige Valentijnsdag, want je dosis zoetigheid is zo van je beeldscherm gespat, net als het glazuur van je tanden.

Genoeg beeldspraak voor nu. Ik wilde het niet alleen hebben over Valentijnsdag, want dit is eigenlijk vooral een Amerikaanse commerciële stunt. Ik wilde het ook hebben over de 40-dagen-tijd die vandaag van start is gegaan. Hierbij lees ik een boekje van Zij Lacht, maar ik wilde ook graag vasten in deze 40 dagen voor Pasen. Ja, Pasen is alweer om de hoek. Met de veertigdagentijd is het traditie om te vasten en dit geld dan te schenken aan de armen. Het vasten doe je van maandag tot en met zaterdag, op zondag mag niet gevast worden, want dit is 'de dag van de Heer'. Nu ga ik niet iets niet eten, maar wel iets anders niet doen, namelijk: Netflix kijken. Een hele opgave voor mij, aangezien ik denk ik wel een uur per dag gemiddeld doorbreng op de verzamelsite van films en series. Mocht ik in goed gezelschap een film willen kijken, dan wil ik wel een uitzondering maken, maar in de regel ga ik een maandje 'Friends' missen. Is dit echt een gemis? Dat zal ik gaan beleven. Ik denk dat de essentie is van het vasten om dichter bij God te komen en ik hoop dan ook wat meer rust in mijn geloof te vinden in de tijd die ik niet doorbreng met binge-watching. Misschien dat ik daar wat liefde uit zal halen? Ik verwacht van wel en hoop ook van wel. Wellicht kan ik die liefde dan ook weer aan jullie doorgeven, dat is althans wel de bedoeling.

Ben je benieuwd hoe mij de komende 40 dagen zullen vergaan? Dan moet je lekker deze site in de gaten houden of mij volgen op Facebook of Instagram.

Liefs,

NIenk.

#valentijn #liefde #netflix #tips #top #geloof #Pasen #schrijfsel #blog #ikje #2018 #stereotype

109 keer bekeken