Ik vier niet dat Jezus stierf


Dag lieve mensen van het internet,

Vrolijk Pasen allemaal! Misschien klinkt dat je bekend, misschien heb je die woorden nog van niemand gehoord. Misschien begrijp je niet waarom iemand je vrolijkheid toewenst. Hoe kunnen mensen dat doen? In deze tijd. In deze wereld. Met dit weer.

Waarom wens ik jullie dan een Vrolijk Pasen? Ik geloof in Jezus, dat weten velen van jullie (inmiddels wel). Maar was dat met Pasen niet dat hij dood ging, ofzo? Nee. Ik vier met Pasen niet dat Jezus dood ging. Dat gedenk ik op Goede Vrijdag. Dat gedenk ik bijna dagelijks in mijn Stille Tijd. Dat gedenk ik met het Avondmaal.

Met Pasen is het tijd om te vieren dat wij mogen leven. Dat Jezus leeft, nog steeds. Zijn dood was een teken van Liefde, zijn opstanding een teken van Almacht. Ik geloof dat hij de dood versloeg en opstond. Zonder Pasen, geen overwinning van alle nare onwaarheden en gebeurtenissen. We leven in een wereld met zo veel narigheid, maar in het midden daarvan ziet Jezus ons in de waarheid die Hij over ons kent. Wanneer je die waarheid leert kennen zal je ontdekken dat, ook al zijn wij God kwijtgeraakt, Hij ons altijd is blijven zoeken en dat wij daar niets voor hoeven te doen. God heeft al gewonnen, nu mogen wij met hem meestrijden. Toch mooi, om lid te mogen worden van het winnende team.

Mijn Paasgedachte van 2018 is voor een groot deel gebaseerd op het thema van The Passion van dit jaar 'Ik zie jou'. We mogen komen, precies zoals we zijn. En wie we zijn? We zijn liefdevol en wonderbaarlijk gemaakt. Ik wil je vooral veel vrolijkheid en vreugde toewensen in die ontdekking, in die waarheid. Dat je die mag omarmen en daarnaar mag gaan leven. Heb je vragen? Vraag je dan ook even af aan wie je die nu toch eens zou kunnen stellen. Aan mij mag dat natuurlijk, maar echte antwoorden zal je ergens anders gaan vinden.

Genoeg vrome praat. Ik ga nu liefde delen met mijn familie die de keuken aan het bombarderen is tot Heel-Huize-Alblas-Bakt-studio volgens mij.

Vrolijk Pasen!

Nienk.

#Pasen #geloof #2018 #feest #levensvragen #ikje #liefde #blog

156 keer bekeken