Hoe is het leven?


Lieve liefste,

Het is zo lang geleden dat ik iets anders heb geplaatst dan een gedichtje, dat ik niet eens durf te kijken hoe lang het precies is geweest. Tijd vliegt toch altijd weer zo eigenaardig snel voorbij en natuurlijk vooral als je druk bent met allemaal verschillende leuke dingen en mensen. Nou wat zijn die dingen die mij tegenwoordig zoal bezig houden.

Ten eerste ben ik gewoon nog heerlijk bezig met mijn studie Nederlands aan de Universiteit Utrecht. Ik geniet er echt van om weer wat colleges te hebben, al zijn die toch ook wel behoorlijk nutteloos af en toe. Toch is het fijn af en toe dan ook wel het idee te hebben iets te leren. Wat leer ik momenteel zoal? Nou, ik ben bezig met het afronden van mijn Educatieve Minor waarmee ik aan het einde van mijn bachelor de bevoegdheid ontvang les te geven in Nederlands. Dat houdt in dat ik stage aan het lopen ben ik de brugklas en de tweede klas bij Nederlands en taal. Daarnaast heb ik nu ook voor twee ochtenden in de week een tijdelijke baan op een andere middelbare school waar ik morgen, SPANNEND, start.

Alleen is dat niet het enige wat me druk bezig houdt. Zoals voor velen bekend is, ben ik lid van Navigators Studentenvereniging Utrecht en sinds dit jaar heeft dat lidmaatschap een kleine upgrade gekregen, omdat ik een bestuursfunctie heb in het 'Sociëteitsbestuur'. Dat betekent dat ik samen met een aantal anderen verantwoordelijk ben voor het pand van de vereniging en voor mij specifiek dan dat ik me bezig moet houden met de keuken. Eigenlijk ben ik een beetje de huisvrouw van N.S.U., want ik moet ook zorgen voor genoeg wc-papier en pleisters en dat soort fratsen. Erg leuk en gezellig om hier mee bezig te zijn naast de mooie tijden die ik doormaak met mijn dispuut. Heb je geen idee wat alle woorden betekenen die ik noem in dit stukje, lees dan mijn blogs over het studentenleven via deze en deze link. Het zijn stukjes van ruim een jaar geleden, maar zeker informatief en wat mij betreft relevant.

Wat mij dan verder ook nog flink bezig houdt is geloof. Het christelijk geloof, welteverstaan. Dagelijks probeer ik me bezig te houden met wat God van mij vraagt en verlangt in mijn leven. Dat probeer ik te zoeken in de Bijbel en gesprekken met mensen om mij heen en ook toe te passen door eigenlijk de redelijk standaard vraag 'Wat zou Jezus doen?' Natuurlijk ben je er dan niet meteen, maar ik merk dat er zeker dingen veranderen. Wat dat allemaal precies is zou je me eens moeten vragen als je me tegenkomt. Ook binnen Nienk.com vind ik het belangrijk om hier open over te zijn. Hoe ik dat precies wil doen weet ik niet, maar als iemand tips heeft, houd ik me graag aanbevolen.

Hoe alles verder zal gaan verlopen dit jaar? Dat weet ik niet. De start ziet er goed uit, maar je weet nooit hoe de drukte uiteindelijk echt druk op je zal uitoefenen. Binnenkort (dat kan lang duren, jullie kennen me wel) komt er een stukje over stress. Ik ben benieuwd hoe jullie daar op gaan reageren. Voor nu, wens ik je een fijne avond, dag, nacht of wat het ook is!

Liefs,

Nienk.

#blog #werk #student #schrijven #2018

126 keer bekeken